luni, 9 martie 2009

Viata e simpla


Una dintre cele mai importante persoane din viata mea,Cerise,imi spune mereu cand ma vede ca cedez si nu mai am putere sa lupt,ca viata e foarte usoara,numai ca noi ne-o complicam singuri prin decizii gresite,regrete,prin nesiguranta si indecizie.
Dar totusi ,daca viata ar fi prea usoara am considera ca e prea monotona. De aceea ii tot zic eu Cerisei ca in viata totul are un scop, numai ca ne e greu noua sa descoperim care este acela.
E nevoie sa luam decizii ca sa descoperim pe urma ca au fost gresite sau nu,e nevoie de regrete ca sa inveti sa apreciezi, e nevoie sa fii nesigur pe tine pana in momentul in care realizezi ce vrei cu adevarat si indecis atunci cand nu te simti sigur pe tine de ceea ce ti-ar face bine.
Viata nu e formata numai din fericire si bucurii..ai nevoie si de greutati deoarece modul in care treci peste ele iti contureaza personalitatea.Daca totul ar fii perfect atunci toti am parea niste legume,marionete...niste papusi din carpa."Acel ceva special"ar fiecaruia nu ar mai exista.
Asa ca viata trebuie luata ca atare si traita fiecare clipa din viata,indiferent de cat de grea sau nedreapta ni se pare ca e viata noastra pt ca asa cum spunea si Keynes:"Pe termen lung, suntem cu totii morti".
Asa ca sa ne bucuram de viata asa cum e ea,buna sau rea,pt ca e a noastra iar alta viata nu-ti poti cumpara...e un dar care trebuie apreciat.

P.S: (se stie persona) Nu e nevoie sa faci ceea ce fac si altii ca sa te simti ca ei. Atata timp cat te tin langa ei inseamna ca te accepta asa cum esti si te apreciaza tocmai pt ca... esti tu,unica in modul tau. Ai o viata frumoasa(trecand peste micile greutati), cu o multime de prieteni care te iubesc si te stimeaza si pe care ii inspiri fara sa-ti dai seama.

Un comentariu: